Snel antwoord bij vragen
Lingerie voor ALLE maten
Mega kortingen
Gratis verzending BE & NL
Ben jij Polyamoureus?

Anoniem - 22 / May / 2023

Ben jij Polyamoureus?

De meeste mensen hebben een monogame relatie. Is de mens écht zo monogaam? Hieronder het verhaal van een polyamoreuze relatie

Een goede relatie, en toch...

Ook in een goede en sterke relatie kan iets missen. Een partner waarmee je gelukkig bent, kan veel bieden, maar niet altijd alles. Verlangen we niet allemaal soms naar spannendere seks, andere uitingen van erotiek, of misschien een avontuurlijk seksueel 'uitstapje'? Vaak blijft het bij die fantasie, een verlangen. Je wilt immers een goede relatie niet in gevaar brengen. 

Toch kan een sterke relatie ook ruimte geven om een stapje verder te gaan. Mijn partner en ik vroegen ons allebei af hoe het zou zijn om nog een vrouw bij onze seksuele ontdekkingen te betrekken. Wat begon als een avontuurtje, leidde uiteindelijk tot een mooie maar ook wel complexe driehoeksverhouding. Het is voor ons meer dan alleen spannende 'trio-seks', al hoort dat er zeker ook bij. Voor ons spelen erotiek en lingerie een belangrijke rol in wat we graag samen willen beleven.

Een driehoeksverhouding: hoe begint het?

Zelf had ik al een vaste en goede relatie met een man toen ik ontdekte dat ik me soms ook seksueel aangetrokken voelde tot een vrouw. Ik hield het voor me, tot mijn partner een keer openhartig vertelde over zijn fantasie om een avontuurtje te hebben met twee vrouwen. Onverwacht werd het een gezamenlijk idee. Zo begon het: als een uitspatting, een seksueel avontuurtje. Een trio met een vrouw erbij. Hoe we dat moesten 'organiseren' wisten we allebei niet goed. Na veel aarzelingen stelde ik het tijdens een avond uit zelf voor aan iemand die we allebei kenden en genoeg vertrouwden. Een vrouw, wat jonger dan ik, die wij allebei aantrekkelijk vonden en waarvan we wisten dat zij op dat gebied meer ervaring had dan wij. Zij stemde toe. Het was eerst onwennig, daarna opwindend, soms schokkend en uiteindelijk heerlijk. 

Het bleef niet bij die ene keer, het was het begin van iets dat uitgroeide tot een bijzondere vriendschap, met ook een intieme kant. Zij en ik voelen ons tot elkaar aangetrokken, meer dan alleen als goede vriendinnen. Mijn partner vindt het een cadeautje dat hij zijn fantasie werkelijk kan beleven. Hij en zij hebben vooral een sterke lichamelijke klik. 

Erotiek en lingerie

Mijn partner en ik zijn allebei dol op mooie lingerie, we genieten graag van stijlvolle erotiek. Het is een belangrijk deel van de spanning in onze relatie. We vonden iemand die die interesses deelt, en ons nieuwe dingen laat ontdekken. We houden alle drie van mooie kleding en lingerie, kousen, vrouwelijkheid, erotiek. Zij was goed bekend in de fetish-scene en liet ons daarmee kennismaken. Een andere stijl en sfeer: provocerend, streng, krachtig en heel erotisch. We daagden elkaar uit om onze verschillen, onze sterke punten te benadrukken. Het zorgde voor een steeds intiemere band, vooral tussen haar en mij. Steeds vaker genoten we ook van elkaars gezelschap als intieme vriendinnen, zonder mijn partner erbij.

Een bijzonder 'arrangement'

Zo is er langzaam een driehoeksrelatie ontstaan. Er is de relatie met mijn partner die goed en sterk is, maar daarbij is een relatie met haar gekomen. Een intieme vriendschap die ook een seksuele kant heeft. En er is de relatie tussen ons drieën, die volledig draait om erotiek en seks. Voor mij is het een heel opwindende ervaring, die ik tegelijk ingewikkeld vind. Zij is voor mij tegelijk een minnares en een concurrente, een mooie sexy rivale. Met mijn partner erbij wil ik voor haar niet onderdoen, minstens even mooi en sexy zijn als zij. Ik merk aan mijn partner ook een verandering als zij erbij is: hij benadrukt zijn mannelijkheid als zij erbij is, en doet meer zijn best voor mij. Ook tussen hen is er tegelijk rivaliteit en aantrekking.Voor haar is het weer anders. Ze heeft een intieme band met mij, die verder gaat dan vriendschap. Eerdere relaties die zij had, waren seksueel te beperkend voor haar. Bij mij, bij ons, vindt zij intimiteit, genot en voldoening wat betreft erotiek en seks, en tegelijk ruimte om haar eigen leven te leiden. Haar band met mijn partner is vooral lichamelijk. Er is duidelijk een fysieke klik tussen hen, wat mooi en opwindend is om te zien en tegelijk voor mij ook moeilijk. Naast genot ligt ook jaloezie om de hoek... 

Wat zijn de risico's?

Als je samen geen sterke relatie hebt, kan het experimenteren op seksueel gebied ook misgaan. In een driehoeksverhouding kan jaloezie sluipen. Als je niet heel goed alles wat je graag zou willen, wat je voelt en wat je ervaart openlijk met elkaar bespreekt, kan iemand zich buitengesloten gaan voelen. Daarom moet je over alles durven praten, en samen de balans zoeken. Ook wisten wij heel goed dat wat we doen niet algemeen geaccepteerd wordt. Het is een taboe, het 'hoort niet'. Daarom zijn we naar buiten toe niet open over ons 'arrangement'. Voor de buitenwereld is zij een vriendin van mij, meer niet. Soms is het moeilijk en jammer om je gevoelens voor anderen verborgen te moeten houden.

De balans vinden en houden

Eén relatie worden er ineens drie, en heel verschillende. Zij en mijn partner hebben met elkaar niet de intieme band die ik met hen allebei heb. Eigenlijk ben ik ook de verbinding tussen hen. Het maakt dat ik me soms verward voel, en tegelijk geniet ik ervan.

We doen lang niet alles met drieën. Soms ben ik samen met haar, dan hebben we andere gesprekken, een ander soort intimiteit. Belangrijk is dat mijn partner en ik ook exclusief tijd voor elkaar hebben, zonder haar. Mijn relatie met hem blijft voor mij, als het er echt om gaat, de basis. Die moeten we samen ook onderhouden. Daarom gaan we regelmatig een dagje of een paar dagen samen weg en doen we met ons tweeën dingen waar wij allebei van genieten. Zoals een luxe hotelkamer boeken voor twee, en van een ongestoorde avond samen genieten. Alleen als de basis goed is, kunnen we ook genieten van de extra dimensie die onze driehoeksrelatie ons biedt.

Tot slot

Je hebt ook relaties waarbij sex totaal niet meer aanwezig is, waarbij men enkel nog vrienden is van mekaar.
Deze mensen zoeken naar iets, een oplossing voor hun saaie doodgebloede relatie, leven (?), met als gevolg dat de erbij horende onderhuidse spanningen leiden tot lichamelijke klachten. Men heeft immers opgegeven dat de partner nog dat stukje kan geven.
Vrouwen/mannen die geen enkele support krijgen van hun partner omdat deze zo druk is.

Daarvoor zal het uiteindelijk, niet werken om een derde persoon erbij te betrekken. Een doodgebloede relatie overleeft dat m.i. niet.

Het kan dan heel spannende seks zijn voor een keer, een paar keer, maar je relatie wordt er niet vanzelf beter door.

Een relatie waarbij iets wezenlijks ontbreekt, is geen excuus om het ergens anders te zoeken. En volgens mij bouw je dan ook geen band op met de derde persoon.

Voor ons is die band juist belangrijk, daarbinnen de balans steeds bewaren. Ieder het hare en het zijne gunnen. En geven.

Zonder die band is het eigenlijk 'vreemdgaan met toestemming'. Dat maakt volgens mij alleen maar meer stuk. 

 

 

Anna van Rode 9.2 / 10 - 749 Reviews @ Kiyoh
Cookies ! Geef toestemming of stel je eigen keuze in. Manage cookies