Snel antwoord bij vragen
Lingerie voor ALLE maten
Mega kortingen
Gratis verzending BE & NL
De juiste Cupmaat

Michelle - 01 / Oct / 2019

De juiste Cupmaat

Vind de juiste bh met deze tips!

De lastige missie voor vrouwen: de juiste cupmaat!

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten en maten lingerie verkrijgbaar. Maar een goede bh vinden kan soms nog wel eens lastig zijn. Dit geldt ook voor bikini’s. Vaak heeft dit te maken met het niet weten van de juiste cupmaat. Het vinden van een geschikte cupmaat is voor veel vrouwen een probleem. Misschien ben jij daar zelfs wel één van? Ook kan de cupmaat veranderen door verscheidene oorzaken. Vandaar dat deze blog enkele tips zal geven over het vinden van de juiste cupmaat, zodat er kan worden geshopt voor lekker passende lingerie!

 

Cupmaat controleren?

Je cupmaat controleren kan nooit kwaad! Maar wanneer moet het nou echt gebeuren? Je borsten en dus ook je cupmaat kunnen door verscheidene oorzaken veranderen gedurende je leven. Met veranderen wordt niet alleen de grootte van de borsten bedoeld, maar ook de vorm. Dat kan door (kleine) veranderingen in het lichaam, gewichtsverlies of gewichtstoename. Maar ook hormonale oorzaken, zwangerschap of ouderdom kunnen een andere cupmaat veroorzaken. Voornamelijk bij ouderdom kunnen de borsten van grootte en vorm veranderen en het verlies van omringend spierweefsel kan worden ervaren. Vanzelfsprekend moet de cupmaat ook gecontroleerd worden bij een borstoperatie. Het aantal schommelingen in de maat van de bh kan verschillen per vrouw. Maar het meten van de cupmaat is van belang, aangezien een passende bh zorgt voor steun en comfort.

 

Onjuiste cupmaat

Hoe weet je nu of je de foute cupmaat hebt? Het hebben van een bh in een foute cupmaat gaat natuurlijk gepaard met klachten. Enkele klachten zijn geen aansluitende cups, bh beugels die in het lichaam prikken, bandjes die te los zitten of juist te strak. Maar ook een bh die telkens omhoog kruipt of nek-, rug- of schouderklachten die worden ervaren. Kortom, gedurende de dag ben je bezig met je bh, omdat er geen comfort wordt ervaren. Bovenstaande problemen worden voornamelijk veroorzaakt door het dragen van een onjuiste cupmaat. Veel problemen kunnen dan ook worden verholpen door het weten van de juiste cupmaat en het dragen van een passende bh!

 

Juiste cupmaat

Hoe meet je dan dé goede cupmaat? Allereerst is het belangrijk om te weten dat de cupmaat steeds wordt bezien ten opzichte van de omtrek onder de borst. Dit houdt in dat de omvang van de cup niet gelijk is voor elke omtrek, oftewel de maat van de band. De cupletter geeft dus zelf geen informatie over de echte grootte van de borsten. Vandaar dat er bij de cupmaat ook rekening moet worden gehouden met de omvang van de taille voor de bandmaat van de bh. Vervolgens ga je de cupmaat opmeten in centimeters door middel van een meetlint. De cupmaat van de bh wordt berekend door de onderwijdte en de bovenwijdte op te meten. Met de onderwijdte wordt de omtrek, oftewel de bandmaat van bh, bepaald. Je meet de onderwijdte door het meetlint onder de borsten te houden. Met de bovenwijdte wordt de omvang van de cup bepaald. De bovenwijdte meet je door het meetlint losjes en horizontaal over het volste gedeelte van de borsten te trekken. Indien de maten opgemeten zijn, kan de juiste cupmaat bepaald worden volgens de onderstaande tabel. De desbetreffende maten kunnen ook worden ingevuld op een bh calculator. Echter kan je bh maat ook variëren door verscheidene merken en typen bh’s. Om een geschikte bh te vinden is de belangrijkste stap dan ook: zo veel mogelijk passen! Een geschikte en passende bh voldoet aan de volgende eisen: sluit goed aan rondom het lichaam, blijft goed op de plaats, de nek, schouders en rug worden ontlast aan gewicht en de beugels zorgen voor een goede aansluiting rond de borsten. Kortom een geschikte bh met een juiste cupmaat laat je genieten!

 

juiste bh maat

 

Maataanduidingen

Net zoals bij andere kledingstukken is er bij lingerie ook sprake van verschillende maataanduidingen. Vaak wordt er met Europese maten (EU) gewerkt, net zoals in de bovenstaande tabel. Echter zijn er ook merken die gebruik maken van Engelse maten (UK). Bij de Engelse maten worden er ook bh’s met dubbele letters gebruikt. Deze bh’s hebben dezelfde bandmaat als de desbetreffende bh met één enkele letter, maar er is meer diepte gecreëerd voor de borsten. In Engelse maten is er op het gebied van cups en maten iets meer verfijning aangebracht dan in de Europese maten. Om de maataanduidingen te vergelijken kan de onderstaande maattabel worden gebruikt.

Maataanduidingen bh

 

Met deze tips over de juiste cupmaat kun je vol zelfvertrouwen schitteren in een passende bh! Dus laat dat shoppen maar beginnen bij onze uitgebreide collectie!

Anna van Rode 9.2 / 10 - 749 Reviews @ Kiyoh
Cookies ! Geef toestemming of stel je eigen keuze in. Manage cookies