Snel antwoord bij vragen
Lingerie voor ALLE maten
Mega kortingen
Gratis verzending BE & NL
Kwart cup en open cup bh's: sexy musthaves

Auteur: M. - 14 / Jul / 2020

Kwart cup en open cup bh's: sexy musthaves

Sexy lingerie maakt je liefdesleven spannend. Welke bh zit goed, is er iets moois in deze maat, doet zo'n bh nog iets voor een decolleté? Tips om op te letten als je voor een sexy kwart cup of open cup bh kiest.

Kwart cup en open cup bh's: sexy musthaves

Sexy lingerie maakt je liefdesleven spannend.  Ga je een leuke bh kopen? Dan is het handig om je eerst een paar dingen af te vragen. Zoals: Welke bh zit goed, is er iets moois in deze maat, doet zo'n bh nog iets voor een decolleté? In deze blog delen wij tips om op te letten als je voor een sexy kwart cup of open cup bh kiest.

Sexy lingerie is voor veel vrouwen en mannen een spannende toevoeging aan hun relatie en hun liefdesleven. Er is op dat gebied heel veel moois, in allerlei smaken. Als je van lingerie met een pikant tintje houdt, zijn dit echte "musthaves" in jouw lingerie-collectie: kwart cup en open bh's. Mooi en heel spannend om te dragen, maar veel vrouwen vragen zich af: welke bh zit bij mij goed? Is er wel iets moois in mijn maat? Doet zo'n bh nog iets voor mijn decolleté? Zijn ze ook geschikt als je grote borsten hebt? Hieronder vind je een aantal tips, dingen om op te letten als jij een sexy kwart cup of open cup bh wilt kopen.

Welke BH zou jij kunnen kopen?

Een kwart cup bh is een bh waarvan de laag uitgesneden cups de tepels helemaal vrij laten. Vaak is de cup maar een smal randje stof of kant, dat de borsten grotendeels bloot laat. Een bh waarvan de cups iets ruimer zijn, zodat ze tot net onder (of zelfs deels over) de tepels vallen, worden ook wel halve cup bh's genoemd. Een open cup bh (of cuploze bh) heeft alleen beugels, soms met extra bandjes die je borsten omlijsten, maar helemaal geen stof in de cups.

Wil jij kwartcup of open bh’s kopen? Dan weet je zeker dat ze vooral de borsten een beetje optillen en naar voren duwen, en zo een vollere boezem creëren. Ze geven je borsten meer bewegingsvrijheid en een sexy naturelle look. Kwart cup bh's geven iets meer ondersteuning dan een helemaal open bh, door het smalle stukje stof in de cups. 

In welke cupmaten verkopen wij deze bh’s?

Voor (bijna) elke maat is wel een mooie kwart cup of open cup bh vinden. In de meeste lingerie webshops vind je leuke setjes, niet eens zo duur. Vaak worden ze aangeboden in maten S/M/L/XL, en is er geen cupmaat aangegeven. Soms kun je de maat van je bh omvang kiezen (75/80/85/90) en is de cupmaat steeds een B cup. Die kwart cup bh's zijn gewoonlijk prima geschikt voor een A, B of (stevige) C cup. De cupmaat komt dan niet zo heel nauw omdat de cups immers maar een klein deel van de borsten bedekken. https://www.annavanrode.nl/sexy-zwart-setje.html

Voor grotere borsten - een D cup en groter - zijn bh's in die maatvoering minder geschikt. De beugel past niet altijd goed, en ze geven weinig ondersteuning, zeker als je borsten wat minder stevig zijn. Dan kun je beter kiezen voor een bh in jouw eigen bh-maat. Ze zijn vaak iets duurder maar gaan wel tot een D cup en soms zelfs groter. Je krijgt een betere kwaliteit en steviger materiaal. Zeker als je een grotere cupmaat hebt (D of groter) zal een kwartcup bh in je eigen bh-maat veel beter zitten en meer ondersteuning geven. Ook als je grote borsten hebt zijn er mooie kwart cup bh's voor jou! https://www.annavanrode.nl/peek-a-boo-bh.html

Ondersteuning

Hoe zit het met die ondersteuning? Als je boezem mooi stevig is, van nature of met een beetje 'hulp', zul je sowieso geen probleem hebben om een kwart cup of open cup bh te dragen. Maar veel vrouwen willen toch graag een bh die een beetje ondersteunt en hun vrouwelijkheid op een mooie en flatteuze manier laat zien. Koop je een kwartcup bh - en zeker een open cup bh - Dan zul je merken dat ze sowieso minder ondersteuning geven dan een normale bh, er is gewoon minder stof om de borsten te steunen. Soms zie je bij de omschrijving van een mooie kwart cup bh staan dat die bh een 'push up effect' geeft, maar daar moet je je niet teveel van voorstellen. 

Het belangrijkste voor stevigheid en ondersteuning van de borsten is de bh band: die moet stevig zijn en goed passen om goed te kunnen ondersteunen. Eigenlijk is dat bij elke 'normale' bh ook zo. Ook de beugels en schouderbandjes zorgen voor steun. Verder is het materiaal van de bh belangrijk. Een kanten bh is mooi en romantisch, maar kant is niet zo stevig. Je hebt dan meer aan verstevigd materiaal, bandjes die niet niet te elastisch zijn, en aan kwart cups die een beetje versteviging of padding hebben. Soms zit er dan wel kant overheen, voor een romantische look.

Kwart cup bh's: subtiele verschillen

Dan de vorm van de cups: meer stof, een breder randje in de cups, geeft meer steun. Dat is niet zo ingewikkeld. Maar de vorm van de cups is ook van belang. Sommige bh's hebben cups die in v-vorm zijn uitgesneden. De diepe uitsnijding in de cups laat de tepels zien, maar de bh heeft toch iets hogere cups die voor vollere borsten zorgen. https://www.annavanrode.nl/rode-kwart-cup-bh.html

En dan zijn er bh's waarvan de kwartcups wat verder doorlopen naar de zijkant. Niet alleen onderin de cups, maar juist aan zijkant wat meer stof, duwt de borsten meer naar voren en bij elkaar. Dat geeft een voller decolleté. Kwartcup bh's die alleen onderin de cups een randje stof hebben, geven minder ondersteuning. Ze staan vaak wel prachtig als je mooie stevige borsten hebt.

Wanneer de schouderbandjes bij de beugels aan de bh cups vastzitten, ver naar de zijkant, geeft dat optisch een mooi effect. Je boezem lijkt dan wat groter. Maar een kwart cup bh geeft meer stevigheid als de cups aan de zijkant hoog genoeg doorlopen en de bandjes aan de stof van de cup vastzitten, een beetje verder naar voren dus. Je borsten worden dan wat meer naar voren geduwd en het geeft iets meer stevigheid. 

https://cdn.webshopapp.com/shops/284701/files/291637749/image.jpg 

Ook een stijlvolle optie is een korset of torselet met kwart cups of open cups. Het strakke lijfje zorgt dan al voor meer stevigheid, waardoor de bh-beugels ook meer ondersteuning geven. Het zorgt bovendien voor een betere houding: mooi rechtop, waardoor je boezem vanzelf al veel mooier uitkomt.

https://www.annavanrode.nl/korset-kwart-cup-zwart-met-goud.html  

Tenslotte zijn er mooie kwart cup bh's met een extra stukje stof dat de tepels bedekt, een klein stukje kant of iets transparante stof dat net wat meer te raden overlaat en toch een heel sexy look geeft. Het kan ook net dat beetje extra stevigheid geven dat jij prettig vindt. Vaak kunnen de bandjes die het extra stukje stof op hun plaats houden in de hals worden losgeknoopt of zelfs er helemaal worden afgehaald, voor een extra onthullend effect op het moment dat jij dat wilt. 

https://www.annavanrode.nl/rood-zwarte-bh.html  

Minder stevige borsten?

Als je zwaardere of slappe borsten hebt, kan het vinden van een goed zittende kwart cup bh lastig zijn. De beugels en de lage cups geven wel een liftend effect, maar tillen je borsten alleen gedeeltelijk op als ze niet zo stevig zijn. Zeker bij grotere cupmaten (C, D of groter) kan het effect zijn dat het volste deel van je borsten over de cups heen gaat hangen. De meeste vrouwen vinden dat zelf onprettig en niet zo mooi. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk: misschien vinden jij en je partner het juist prachtig! En uiteindelijk is dat waar het om gaat: wat jij en je partner mooi en opwindend vinden.

Er is nog een spannende optie als je zware of slappe borsten hebt. Het klinkt misschien gek, maar probeer dan eens een bh met volledig open cups. Je zult misschien zeggen: dat geeft toch nog minder ondersteuning? Dat klopt, maar voor een minder stevige boezem geeft een cuploze bh vaak juist een mooiere, natuurlijke look, en door de beugels worden de borsten toch iets gelift en mooi naar voren geduwd. Je hebt dan niet het 'overhang-effect' dat een kwart cup bh soms geeft bij minder stevige borsten. Een open cup bh staat vaak prachtig als je natuurlijke grote borsten hebt, ook als je minder stevig bent. Er zijn meer dan voldoende verschillende mogelijkheden als we het hebben over het kopen van een sexy bh.

Genieten van sexy lingerie!

Het gaat er natuurlijk om wat jij en je partner mooi en sexy vinden. Mooie erotische lingerie is niet gemaakt om dagelijks onder je kleding te dragen, maar is bedoeld voor speciale momenten. Leuk om thuis te dragen, voor een spannende avond, of als pikante verrassing onder je kleding tijdens een avond uit. Of misschien zelfs als onderdeel van een sexy outfit voor een erotisch feest? Hoe functioneel zo'n bh is, hoe goed je borsten worden ondersteund, is dan eigenlijk minder belangrijk. Een kwart cup bh of open cup bh is een heel sexy manier om je heerlijke boezem te showen en jou en je partner (of misschien nog andere bewonderaars) te laten genieten. Ook als je geen prefect stevige en volle borsten hebt. Uiteindelijk bepaal jij zelf wat je leuk en spannend vindt!

https://www.annavanrode.nl/sexy-zwarte-push-up-bh.html#picture-4

Geschreven door M.

Anna van Rode 9.2 / 10 - 749 Reviews @ Kiyoh
Cookies ! Geef toestemming of stel je eigen keuze in. Manage cookies