Snel antwoord bij vragen
Lingerie voor ALLE maten
Mega kortingen
Gratis verzending BE & NL
Volgens hem, volgens haar 1

Anoniem - 11 / Nov / 2021

Volgens hem, volgens haar 1

Onthulling van een vrouw die liever geen sexy lingerie aantrekt en een zeer mooie, onthullende kijk van een man hierop

Sexy Lingerie aantrekken.

Er lijkt wel een wereld van verschil te zijn tussen mannen en vrouwen als het over sexy lingerie aantrekken gaat  
Hieronder een, beslist herkenbaar, gesprek van een man en een vrouw hierover. 

Gesprek over lingerie

Volgens hem:
Sinds een aantal jaren ken ik jou nu. Jij bent mooi, lang, blond. Ik complimenteer je graag met jouw schoonheid en dat ben je niet gewend. Je weet dat ik dol ben op lingerie en heb voor jou een paar jaar geleden, een paar mooie lingerie setjes gekocht. Echter: wat ik mooi en sexy vind, vind jij niet mooi, want dat is volgens jou niet flatterend. Zoals meer vrouwen oordeel jij ongenadig hard over je lijf: te slappe en kleine borsten, te dikke billen, vetrolletjes, je vergelijkt jezelf met het figuur van jouw dochter. Je vindt alleen een bepaald lichaamsdeel, je lange benen, mooi. Het onderwerp is een beetje op de achtergrond geraakt. Lingerie speelt niet/nauwelijks een rol de laatste jaren, wat ik enorm mis. Ik mis het kant en andere lekker aanvoelende stofjes, deels doorzichtig en altijd sexy. Lingerie die uitnodigt tot aanraking en prikkeling van de fantasie. Ik vind het verschrikkelijk dat daarvoor in de plaats nu de stijf aanvoelende beha's en teveel bedekkende katoenen onderbroeken zijn gekomen. Suggestie: je draagt veelal push-up  bh's om je borsten groter te laten lijken. Van stof die ik te stug vind en waardoor je een onneembare vesting bent geworden.
Is lingerie dan alleen een mannending?

Mijn echte reden 

Volgens haar:
Zo attent jouw complimenten. Daarvoor waardeer en respecteer ik jou enorm.
Jij koopt lingerie voor mij. Mooie lingerie. Voor mijn gevoel is lingerie eerder geschikt voor vrouwen met een strak, fris en fruitig ogend lichaam.
Als ik me in die lingerie zie staan, met die vetrolletjes, te slappe huid en te kleine borsten voel ik me niet echt op zijn mooist. Dit is een moeilijk item voor mij en ik denk voor heel wat vrouwen. Ik zie mezelf zo en wil niet geloven dat jij mij anders ziet.
Ik trek het aan, om jou een plezier te doen. Daarna verdwijnt het, zonder dat jij dit meekrijgt, naar een geheime la en hoop ik dat jij er niet meer op terug komt.

Wat ik zie en wat jij ziet

Volgens hem:
Lingerie benadrukt, voor mijn gevoel juist jouw mooie lijf, zoals ik het gewoon blijf zien. Voor mij is lingerie een spel van verleiden en verleid worden. Ik vind het al spannend wanneer jij appt dat je een sexy slipje aan hebt op jouw werk (gebeurt overigens veel te weinig). Ik vind jouw lijf nog altijd heel mooi en aantrekkelijk vanuit mijn mannelijke blik.
Tegelijkertijd legt het volgens jou alle minpunten genadeloos bloot. 
Ik begrijp al iets beter waarom lingerie niet iets vanzelfsprekends is voor jou.
Niet als onderwerp om over te praten en ook niet als een manier om je zelfvertrouwen te voeden. Jij vindt jouw lichaam eigenlijk niet mooi genoeg. En wat je wel mooi vindt aan jezelf valt eigenlijk weg tegen jouw onvolkomenheden.
Ook ik zie de minpunten waarover je spreekt, maar ik zie vooral het totaalplaatje; een mooie begeerlijke vrouw van wie ik al jaren houd.

Zelfbeeld bepaling

Volgens haar:
Ben ik kritisch? Ja, ik ben kritisch op mijn lijf en ik denk dat bijna iedere vrouw dit zal zijn. Ik voldoe niet aan het plaatje van een vrouw zoals de media haar presenteert in alle reclames, series, films, foto's en noem maar op.
Ik ben me ervan bewust dat de media hiermee niet de 'echte vrouw' presenteert. Onbewust heeft dit me wel sterk beïnvloed. Nuchter als ik in mijn dagelijkse leven ben, is dit door de marketeers opgedrongen beeld onbewust toch in mijn krokodillenbrein geslopen om zich daar als een parasiet te nestelen.
En dan die andere vrouwen. Ik vergelijk me ook met hen. Ik lijk ook hier weer niet te zien dat zij niet die mooie lange benen hebben, die mooie blonde haren, die mooie lichaamslengte. Ik kijk met een lens: 'Heeft zij wel die stevige huid, die grote borsten en die dikke billen'?
Dat telt. In deze gedachten blijf ik hangen.
Diep vanuit mijn hart wil ik mooi zijn, mooi voor jou, mooi voor mezelf, zo niet de mooiste.

Mooi van buiten en van binnen

Volgens hem:
Je kijkt naar andere vrouwen en vergelijkt je met hen. Zij kijken beslist dan ook naar jou, net zoals menige man overigens. Jouw vriendinnen zullen, ook jouw pluspunten zien. 
Dat de marketingwereld zo'n sterke invloed heeft betreur ik. In real life betekent dit eigenlijk dat niemand goed genoeg is, behalve die 1 op de 100.000 vrouwen die altijd en eeuwig alles staat wat ze aantrekt. In het echt zijn alle vrouwen op hun manier een mooi kunstwerk en voor mij ben jij een zeer mooi kunstwerk, zo niet het mooiste, waar ik graag naar kijk. 

Iedere vrouw, jong, oud, dik, dun, noem maar op, zou trots op haar lichaam moeten zijn. Ze zou door de marketingstrategieën heen moeten prikken en volop genieten van haar lijf. Met de bewondering ernaar kijken zoals een man haar bekijkt die van haar houdt.
Het raakt me dat je zo kritisch over jezelf oordeelt, over jouw uiterlijk.
Ik besef dat je eigenlijk ook kritisch bent vanuit je innerlijk: laag zelfbeeld, twijfels hebben of iemand wel van jou kan houden in de buitenwereld.

Genieten; met bovenkleding

Volgens haar:
Wat zeg je dit mooi: 'iedere vrouw is een kunstwerk'. Bedankt voor je compliment. Ik ervaar dit ook zo als je naar mij kijkt.
De twijfels.. Ik heb er nooit zo bij stil gestaan, maar het zet mij wel aan tot denken.
Genieten van mijn lijf kan ik absoluut als ik dagelijkse kleding aan heb.
Met bovenkleding is het ook niet zo moeilijk die twijfels te verbergen door er representatief uit te zien: ik draag een push-up bh, iets corrigerends of iets wijds en verhul daarmee al mijn minpunten. Bij lingerie ligt dat toch gevoeliger.

Symboolfunctie van lingerie

Volgens hem:
Ik besef dat dit voor jou en waarschijnlijk menige andere vrouw lastiger is. Dan komt de onzekerheid bovendrijven. Jij bent naar buiten toe een dappere Dodo, geen gepiep, gewoon doorgaan, succes hebben, huilen is voor watjes. Ik zeg vaak tegen je dat ik jou mooi vind. Jouw uiterlijk, maar net zo ook je innerlijk.
Ik vind jou ook het mooist wanneer je jouw onzekerheid laat zien en die dappere Dodo de mond snoert. Dat kun je maar moeilijk geloven. Wellicht vanuit de opvoeding, de buitenwereld: perfect voldoen aan hoge verwachtingen, geld verdienen, goede baan, groot sociaal netwerk, enz. Met als gevolg dat je voortdurend op jouw tenen loopt en jezelf dus voorbij loopt. De mooiste momenten vind ik wanneer in dat beeld een barst verschijnt en de onzekerheid bovenkomt, jouw kwetsbaarheid, een traan.
Dat is de paradox: ik vind jou leuk niet alleen vanwege jouw uiterlijk maar ook als jij jezelf durft bloot te geven.
Is dat niet wat lingerie doet? Het dragen van lingerie heeft een symboolfunctie. Het legt ook je ziel bloot. Een opdracht aan jezelf om jezelf (jouw innerlijk) mooi te vinden met bijna niets aan.

Een zaadje planten

Volgens haar:
Zo is het eigenlijk ook. Het is een omdenken dat tijd vergt, een andere mindset. Een willen, maar ook geven en nemen van beide kanten.
Ik zou willen dat de reclamewereld hier veel eerlijker aan bij zou dragen. Er zijn merken die dit reeds doen. Veel te weinig nog wat mij betreft. 
Jou verleiden, teasen is iets dat ik heus wel beheers, maar een beetje heb weg gedrukt.

Jij houdt van bloot op de juiste plekken, van kant en ik eerder van goed voor de dag komen. Ik wil sexy lingerie niet afwijzen en beschouw ons gesprek als een zaadje dat geplant is en langzaam gaat groeien naar een mooie plant. Voeding gevend aan je eigen ik. De-Ik-ben-goed zoals-ik-ben-mindset.
Er zal, als ik zover ben, beslist ook goed passende lingerie zijn die kan meewerken aan een ander en meer positief zelfbeeld. Ook als er geen man in de buurt is.

De mooiste mensen zijn ...

Volgens hem:
Wat fijn om dit te horen. Ik ben me ervan bewust dat dit bekennen behoorlijke moed vergt en waardeer dat je er wel voor openstaat. Weet je, ik hoop vooral dat het iets doet met jezelf. Je geeft jezelf voorrang. Sterker zelfs: maken juist die onvolkomenheden mensen niet veel aantrekkelijker? In deze zin heeft voor mij het dragen van lingerie met je ziel te maken. Mensen met krasjes op hun ziel en die krasjes niet verborgen houden, zijn de mooiste mensen.
In feite is lingerie toch hetzelfde als hetgeen wat een clown doet: je vergroot je onvolkomenheden/zwakheden uit. Je laat ze juist zien ipv verbergen wat we normaal doen met onze onvolkomenheden. Dat geeft een lach en een traan. En het werkt zo ook nog helend en relativerend. 

Zonder woorden

Volgens haar:
x x x 

Anna van Rode 9.2 / 10 - 749 Reviews @ Kiyoh
Cookies ! Geef toestemming of stel je eigen keuze in. Manage cookies