Snel antwoord bij vragen
Lingerie voor ALLE maten
Mega kortingen
Gratis verzending BE & NL
Welke kousen koop ik bij mijn Lingerie

Anna - 09 / Sep / 2019

Welke kousen koop ik bij mijn Lingerie

Je hebt een waanzinnig mooi lingerieset, of bustier, korset of wellicht een slipdress gekocht. Om je look compleet te maken zijn de juiste kousen erbij welhaast een must.

Welke kousen koop ik bij mijn lingerie?

 

En als we het over kousen hebben, dan bedoel ik de kousen die een stuk tot over de knie reiken.
En vanuit boven naar beneden denkend; liefst reikend tot een 10-15 cm onder de billen zodat je er jarretels aan kunt vastmaken. Jouw benen verdienen het om op zijn allermooist worden getoond en jouw sexy look helemaal compleet maken. Dus geen panty 's. Die hebben een broekje eraan vastzittend en zijn eerder 'sexy look'-killers dan opwekkers

Oké, terug naar de kousen. Kleur en model zijn vaak snel gekozen.
Over de juiste maat, de lengte van de kousen en of je nou wel/niet voor die plakstrip (siliconenrand) moet gaan, daar beginnen de twijfels.
Temeer omdat kousen, eenmaal uit de verpakking gehaald, niet meer verkocht en derhalve ook niet geretourneerd kunnen worden. Wie wil immers kousen kopen die reeds gebruikt zijn, waarbij je de draagsporen ziet, in de vorm van kleine horizontale zwarte lijntjes, ontstaan omdat de nagel erin bleef hangen, de huid ietsje te ruw was of de kous eigenlijk te klein voor het been. Reden temeer om eerlijke en goede informatie te krijgen over deze beenmode, zodat je aansluitend jouw favoriete kousen kunt uitzoeken bij ons of op het net. En niet weg te vlakken: met een gerust hart thuis uit de verpakking kunt halen.

Welke kousen passen dan nu het beste bij mijn sexy outfit? Je hebt 4 mogelijkheden:

Zonder plakstrip
Met plakstrip / siliconrand
Lengte van kousen
Dikte van kousen
Extra: hoe trek ik kousen aan


1. Kousen ZONDER plakstrip


Ideaal om te bevestigen aan jarretels.
Let ook erop of er een kanten rand aan de kousen zit.

Een kanten rand vergemakkelijkt het bevestigen van de jarretels aan de kousen en bedekt meer bovenbeen en is langer waardoor meer bovenbeen bedekt wordt.
Hoe breder die kanten rand, hoe langer de kousen. Zeker voor vrouwen die langer zijn dan 1.65m of langere benen hebben al bijna een must.

2. Kousen MET een plakstrip

 

Kousen met een plakstrip zakken, in de regel, niet naar 
beneden. Ik zeg 'in de regel'omdat je ook kousen hebt waarbij die plakstrip
 niet zo heel erg plakt, waardoor de kous toch naar beneden glijdt na een tijdje aan te hebben.

 Een dubbele plakstrip geeft wat dat betreft meer zekerheid, maar is geen must.
Ben jij die vrouw die dikkere bovenbenen heeft en smallere onderbenen; kies liever voor een dubbele plakstrip, tenzij je uit ervaring weet dat een bepaald merk een stevige siliconenrand (plakstrip) heeft. Draag je een sexy jurkje, babydoll, bustier, korset of lingeriesetje waaraan geen jarretels zitten, dan maakt dit soort kousen je outfit compleet.

Niet iedere vrouw houdt van kousen waaraan plakstrippen zitten. Ze vinden die rand te kleverig, nat/onprettig aanvoelend of hebben de ervaring dat de kousen, ondanks de plakstrip, toch omlaag zakken. Daarnaast, kies je voor lingerie met jarretels eraan zittend, dan maakt zo'n plakstrip, ook wel siliconenrand genaamd, het bevestigen van de jarretels aan de kousen heel lastig. De plakstripjes, aan de binnenkant van de kousen, zitten vaak precies op de plek waar de jarretels aan de kousen worden bevestigd.
Het is niet onmogelijk, maar je zult geen zin hebben om minuten bezig te zijn met het bevestigen van jarretels aan je kousen terwijl je je ergert dat de jarretels niet stevig genoeg bevestigd kunnen worden doordat de plakrand ertussen zit. Plakstrip een stuk lager Er zijn kousen verkrijgbaar in onze shop waarbij de plakstrip een stukje lager zit en die een bredere kanten rand hebben, waardoor deze kousen niet alleen uiterst geschikt zijn om met jarretels te dragen maar ook nog eens het bovenbeen mooi omsluiten doordat de plakstrip de kous tegen het been aan houdt. Ook niet onbelangrijk: Deze kousen worden gedragen door vrouwen met een lichaamslengte tussen de 1.65m en 1.80m

3. Lengte kousen

 

Bij de keuze van kousen is ook de lengte van belang. Je wilt immers niet dat de kousen tot net boven je knieën reiken.
Een veel gehoorde klacht bij vrouwen die langer zijn dan gemiddeld is dat ze noodgedwongen moeten kiezen voor een grotere maat, met alle gevolgen van dien.
De kousen zitten niet mooi genoeg.

4. Dikte kousen


De meeste kousen die we verkopen zijn vrij dun (tussen de 20DEN en 25DEN).

5. Aantrekken kousen


Het is van belang dat je zorgvuldig je kousen aantrekt. Het liefste met een plastic handschoentje.
Er zijn online, speciale handschoentjes, te koop om kousen aan te trekken.
Zorg in ieder geval, mocht dit je te ver gaan, dat je nagels niet met de kousen in aanraking komen door een vuist te maken met de duim en vingers in de vuist.

Anna van Rode 9.2 / 10 - 749 Reviews @ Kiyoh
Cookies ! Geef toestemming of stel je eigen keuze in. Manage cookies